Σκέφτεσαι να κάνεις την 7ήμερη κρουαζιέρα στους Αγίους Τόπους; Προτιμάς κάτι πιο δυτικά όπως η 7ήμερη κρουαζιέρα στη Βενετία & τις Δαλματικές Ακτές;

Όποια κρουαζιέρα κι αν επιλέξεις να πας, είναι σίγουρο πως δεν πρέπει να παραλείψεις να πάρεις μαζί σου 9 βασικά πράγματα. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις 8+1 πράγματα που είναι απαραίτητα να πακετάρεις πριν την κρουαζιέρα σου!

  1. Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου

Το πρώτο και πιο σημαντικό αντικείμενο που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας είναι το διαβατήριο σας, αν η κρουαζιέρα σας επισκέπτεται χώρες εκτός Ε.Ε., όπως για παράδειγμα η 7ήμερη κρουαζιέρα στους Αγίους Τόπους, με την οποία θα επισκεφτείτε το Ισραήλ (Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εμπειρία μας στα Ιεροσόλυμα εδώ). Ακόμα όμως κι αν δε χρειάζεστε διαβατήριο, η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες είναι απαραίτητη!

  1. Ένα σακίδιο ή μία τσάντα ώμου

Με μία κρουαζιέρα κάθε μέρα θα επισκέπτεστε κι έναν διαφορετικό προορισμό. Επομένως, όταν αποβιβάζεστε από το πλοίο για να εξερευνήσετε όλα αυτά τα νέα μέρη, θα είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας μία τσάντα που να χωράει μέσα τα απαραίτητα.

  1. Αθλητικά παπούτσια

Όπως είπαμε και παραπάνω, κάθε μέρα με όποια κρουαζιέρα κι αν επιλέξετε, θα επισκέπτεστε νέα μέρη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ώστε να νιώθετε άνετα και να απολαμβάνετε πλήρως τις εκδρομές σας!

  1. Άνετα ρούχα

Είναι πολύ σημαντικό να πακετάρετε μαζί σας μερικά ρούχα στα οποία θα νιώθετε άνετα ώστε να είστε χαλαροί καθημερινά πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, να κάνετε όσες δραστηριότητες θέλετε με άνεση αλλά και να σας βολεύουν για τις εκδρομές που θα επιλέξετε να κάνετε.

  1. Μερικά καλά ρούχα για τις βραδιές gala εν πλω

Υπάρχουν μερικές βραδιές εν πλω που μπορεί να χρειαστεί να ντυθείτε λίγο πιο καλά. Συχνά οργανώνονται βραδιές gala και shows στα οποία ζητείται στους επιβάτες να βάλουν όλοι τα καλά τους ρούχα, αν φυσικά το επιθυμούν.

  1. Αντηλιακό

Εννοείται ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο τόσο πάνω στο κρουαζιερόπλοιο όσο και κάτω από αυτό! Είτε επιλέξετε να περάσετε τη μέρα σας κάνοντας βουτιές και ηλιοθεραπεία στην πισίνα είτε κάνετε τη βόλτα σας σε κάποια ηλιόλουστη πόλη, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε το αντηλιακό σας.

  1. Φορητό φορτιστή

Ακόμα ένα απαραίτητο αντικείμενο που θα σας χρειαστεί σίγουρα στην κρουαζιέρα, είναι ένας φορητός φορτιστής. Σε όλους έχει τύχει να είμαστε έξω και να μας τελειώνει ξαφνικά η μπαταρία, κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Για να μη χρειάζεται λοιπόν να μένετε χωρίς μπαταρία ή να επιστρέφετε στην καμπίνα σας για να βρείτε φορτιστή, μη ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα σας κι έναν φορητό φορτιστή ώστε να μην ξεμένετε ποτέ!

  1. Μάσκες προστασίας

Μπορεί  όλοι μας πλέον να έχουμε συνηθίσει να ζούμε με την παρουσία του κορονοϊού, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να προσέχουμε. Είναι λοιπόν αρκετά σημαντικό να έχετε μαζί σας μερικές μάσκες προστασίας, ώστε να προστατεύεστε τόσο εσείς αλλά και οι συνεπιβάτες σας!

  1. Την καλή σας διάθεση

Τελευταίο και σημαντικότερο είναι να μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το χαμόγελο σας και την καλή σας διάθεση! Είναι βέβαιο πως όποια κρουαζιέρα κι αν επιλέξετε θα περάσετε υπέροχα οπότε δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτήν τη μοναδική εμπειρία.