Η κρουαζιέρα στα καλύτερα της

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Για να συμμετάσχει κάποιος σε μια κρουαζιέρα,εντος Ευρωπαικής Ένωσης και Τουρκίας,πρέπει να έχει απαραιτήτως ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο σε ισχύ.Για όσους ταξιδεύουν με διαβατήριο, προσέξτε ότι το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της κρουαζιέρας.

Τα παιδιά πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να έχουν διαβατήρια σε ισχύ.

Αλλοδαποί κάτοικοι Ελλάδος πρέπει να επιδείξουν μόνιμη άδεια παραμονής, επισυνναπτόμενη στο διαβατήριο.

Αστυνομικοί και Στρατιωτικοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν με την ταυτότητα που κατέχουν και χρειάζονται ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ.

Κάτοχοι ξένων διαβατηρίων που χρειάζονται ειδική θεώρηση visa για να εισέλθουν στην Ελλάδα,θα πρέπει να έχουν θεώρηση Σέγκεν πολλαπλών εισόδων (multi-entry).

Σας τονίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε μια κρουαζιέρα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.Το γραφείο μας και κάθε εταιρεία κρουαζιέρας δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν παραλείψεις. Σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει άρνηση επιβίβασης και κανονικά χρεώση ακυρωτικών της κρουαζιέρας.Για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα (πριν την κρουαζιέρα σας) είμαστε στην διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε.

VISA – ESTA

Για να πραγματοποιήσετε κρουζιέρες στις Η.Π.Α θα πρέπει καταρχήν να έχετε διαβατήριο σε ισχύ και κατά δεύτερον να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα ESTA, την οποία μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link της Αμερικάνικης Πρεσβείας:

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε επίσης το παρακάτω link:

https://gr.usembassy.gov/el/visas-el/

Αλλιώς επικοινωνήστε με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στο τηλέφωνο 210-7212951

Η έκδοση βίζας για τις κρουαζιέρες που το απαιτούν είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη, καθώς και η κατοχή των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε περίπτωση παράλειψης, υπάρχει άρνηση επιβίβασης και απώλεια των χρημάτων σας.

ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ

Σε περίπτωση που ανήλικοι,συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα,συνοδεία κάποιου συγγενη και όχι των γονέων τους,θα πρέπει να φέρετε επικυρωμένη δήλωση του νόμου 105 στην οποία θα δηλώνετε υπεύθυνα,ότι συναινείτε για την συγκεκριμένη κρουαζιέρα.Επίσης αν ανήλικο παιδί,ταξιδεύει μόνο με τον ένα γονέα είναι επίσης υποχρεωτική η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης από τον γονέα που δεν θα συμμετάσχει στην κρουαζιέρα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Η επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια αρχίζει συνήθως 3 ώρες πριν την αναχώρηση κάθε πλοίου.Στο λιμάνι θα πρέπει να βρίσκεστε το λιγότερο 2 ώρες πριν την αναχώρηση σας (αναλόγως) την εταιρεία,πάντα να λαμβάνετε υπ’όψιν την κάρτα επιβίβασης σας ή το εισητήριο σας.Κατα την διάρκεια της επιβίβασης σας να έχετε εύκαιρα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα δηλαδή ταυτότητα ή διαβατήριο. Μόλις περάσετε την διαδικασία του check-in θα παραλάβετε την προσωπική μαγνητική κάρτα (boarding pass) που θα αποτελεί την ταυτότητα σας κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας.Με αυτή την κάρτα θα μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε αγορά ή κατανάλωση καθώς και θα εισέρχεστε/εξέρχεστε από το πλοίο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

Για λόγους ασφαλείας η ταυτότητα ή το διαβατήριο σας παραδίδεται κατά την διάρκεια του check-in στον επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας και παραμένει για όλη την διάρκεια της κρουαζιέρας,στο λογιστήριο του κρουαζιεροπλοίου.Κατα την διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχετε μαγνητική ονομαστική κάρτα για τις συναλλαγές,τις εισόδους και τις εξόδους σας από το κρουαζιερόπλοιο.Η ταυτότητα ή το διαβατήριο σας θα σας επιστραφεί την τελευταία μέρα της κρουαζιέρας από την ρεσεψιόν του πλοίου.Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία είμαστε στην διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε στο 210-3253710

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ

Την τελευταία βραδιά της κρουαζιέρας φροντίστε να κλείσετε τον λογαριασμό σας. Θα λάβετε στην καμπίνα σας τον αναλυτικό λογαριασμό με τα έξοδα που έχετε κάνει στο κρουαζιερόπλοιο και θα πρέπει να εξοφλήσετε στην ρεσεψιόν του πλοίου με μετρητά ή πιστωτική κάρτα. Από την στιγμή που θα εξοφλήσετε και για το υπόλοιπο της κρουαζιέρας θα κινήστε με μετρητά.

Εάν την επόμενη μέρα το πρωί δεν θέλετε να κουβαλάτε την βαλίτσα σας, μπορείτε να την ετοιμάσετε και να την αφήσετε έξω από την καμπίνα σας το βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση, τη βαλίτσα σας θα την παραλάβετε στον επιβατικό σταθμό της κρουαζιέρας, στον ειδικό χώρο συγκέντρωσης αποσκευών. Εάν θέλετε όμως, να γλυτώσετε χρόνο μην αφήσετε την βαλίτσα σας στο διάδρομο και αποβιβαστείτε μαζί με αυτήν.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Φροντίστε να κλειδώνετε καλά τις αποσκευές σας και να τοποθετείτε πάνω σε αυτές,ειδικό καρτελάκι που θα αναγράφονται καθαρά τα στοιχεία σας και ο αριθμός της καμπίνας σας.Φροντίστε να έχετε στις χειραποσκευές σας τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και αντικείμενα αξίας.Μόλις φτάσετε στον επιβατικό σταθμό της κρουαζιέρας σας, θα παραδώσετε τις βαλίτσες σας και θα τις βρείτε ακριβώς έξω από την πόρτα της καμπίνας σας.Τις χειραποσκευές θα τις πάρετε μαζί σας και κατά την διάρκεια της επιβίβασης.

Προσοχή για όσους επιβάτες αμέσως μετά την κρουαζιέρα,χρησιμοποιήσουν αεροπορική μεταφορά,προσέξτε το βάρος και το μέγεθος των αποσκευών σας για να μην χρεωθείτε επιπλέον στο αεροδρόμιο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ

Σε όλα τα λιμάνια επιβίβασης κρουαζιέρας,το σύστημα ελέγχου των επιβατών είναι ακριβώς το ίδιο με των αεροδρομίων.Με την διαφορά, ότι επιτρέπονται κανονικά να έχετε μαζί σας αρώματα,λάκ,τζελ μαλλιών και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας,τα οποία αντίστοιχα σας απαγορεύουν σε μια πτήση.

Αφου επιβιβαστείτε στο κρουαζιερόπλοιο,θα πάρετε μέρος στην άσκηση εγκατάλειψης πλοίου. Σε αυτή την άσκηση θα κληθείτε να φορέσετε τα προσωπικά σας σωσίβια που βρίσκονται μέσα στην καμπίνα σας και να πάτε στο κατάστρωμα που θα σας υποδειχτεί. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ολιγόλεπτη και είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Σε κάθε κρουαζιερόπλοιο,για κάθε προορισμό υπάρχουν προαιρετικές εκδρομές για κάθε γούστο.Απο επισκέψεις σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος μέχρι και εξερεύνηση του νησιού με jeep 4 x 4.Για περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες,παρακαλούμε,μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.Οι εκδρομές αυτές φυσικά μπορούν να προκρατηθούν από το γραφείο μας,με ειδικές τιμές αλλά και εντός των κρουαζιεροπλοίων αν δεν το έχετε αποφασίσει μέχρι τότε.

ΤΗΡΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Πρέπει να δίνετε πολύ μεγάλη προσοχη,στις ώρες αποβιβάσεων και επιβιβάσεων.Οι ώρες αναχωρήσεων των πλοίων,ενδέχεται να διαφοροποιούνται μερικώς από τα επίσημα προγράμματα της κρουαζιέρας σας. ΠΑΝΤΑ να λαμβάνατε υπ’όψιν σας την ώρα επιστροφής που ανακοινώνετε από το κρουαζιερόπλοιο.Σε περίπτωση καθυστέρησης σας,ένα είναι το μόνο σίγουρο…ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ

Όλες οι συναλλαγές, μέσα σ’ένα κρουαζιερόπλοιο,γίνονται με την ειδική μαγνητική κάρτα.Την τελευταία νύχτα της κρουαζιέρας σας,έρχεται αναλυτικός λογαριασμός στην καμπίνα σας με τα έξοδα που έχετε κάνει στην κρουαζιέρα σας.Την επόμενη μέρα, εξοφλείτε τον λογαριασμό σας με μετρητά ή πιστωτική κάρτα στην ρεσεψιόν.Απο εκείνη την στιγμή και μετά και για τις υπόλοιπες ώρες της κρουαζιέρας σας θα συναλλάσεστε με μετρητά ή την πιστωτική σας κάρτα.Στις περισσότερες κρουαζιέρες το επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ ενώ στις Αμερικάνικες εταιρείες κρουαζιέρας (π.χ princess,carnival) είναι το δολλάριο.

ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ

Στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια,υπάρχει χρέωση φιλοδωρήματος η οποία είναι περίπου 8 €/ημέρα/άτομο.Συνεπώς στο τέλος της κάθε κρουαζιέρας στον αναλυτικό σας λογαριασμό χρεώνεται αυτόματα το ποσό των περίπου 8 € χ τις ημέρες κρουαζιέρας.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πληρώσετε φιλοδώρημα ή θέλετε να πληρώσετε μικρότερο από το προτεινόμενο,ζητήστε την ειδική φόρμα από την ρεσεψιον του κρουαζιεροπλοίου σας για να απαλαχθείτε από αυτό το έξτρα έξοδο.

Στα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στις τιμές της κρουαζιέρας και δεν έχετε καμία έξτρα χρέωση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ηλεκτρικό Ρεύμα
Στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια η τάση του ρεύματος είναι 110/220 volt και οι πρίζες είναι αμερικάνικου τύπου. Πριν την κρουαζιέρα σας προμηθευτείτε τον ειδικό αντάπτορα ταξιδιού (μετατροπή πρίζας σε Ελληνικη) ή ακόμα καλύτερα προμηθευτείτε ένα φορητό φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών power bank.

Επικοινωνία/κινητά τηλέφωνα εν πλώ
Προσοχή όταν το πλοίο βρίσκεται εν πλω,η τηλεφωνική σας σύνδεση είναι δορυφορική,με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις στο λογαριασμό σας.Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο όταν το πλοίο δένει σε οποιδήποτε λιμάνι.Εκει, η χρέωση του κινητού σας τηλεφώνου είναι κανονική αν και εφόσον βρίσκεστε σε Ελληνικο λιμάνι ή χρέωση εξωτερικού αν είστε σε κάποιο λιμάνι εκτός Ελλάδος (roaming εξωτερικού).

Υπηρεσίες internet
Όλα τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν internet café και wi-fi έναντι αμοιβής. Οι χρεώσεις είναι συνήθως ακριβές και η σύνδεση σας όταν είστε εν πλω είναι πάρα πολύ αργή. Σας συνιστούμε να συνδέεστε στο internet όταν βρίσκεστε σε κάποιο λιμάνι, εκει που υπάρχει και δωρεάν σύνδεση wi-fi από τα λιμάνια και η σύνδεση σας θα είναι ικανοποιητική.

Χρήματα και τιμαλφή
Σε περίπτωση, που έχετε μαζί σας, πολλά χρήματα καθώς και κοσμήματα καθώς και άλλα είδη αξίας μπορείτε να τα παραδώσετε στο λογιστήριο του πλοίου για να τα φυλάξετε ή να ζητήσετε ένα κλείδι για το προσωπικό χρηματοκιβώτιο στην καμπίνα σας.Για οποιαδήποτε απώλεια σε αντικείμενα δεν φυλάσσονταν με ένα από τους παραπάνω τρόπους,η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη.

Διεθνείς γλώσσες στα κρουαζιερόπλοια
Σε όλα τα κρουαζιερόπλοια η βασική γλώσσα είναι τα Αγγλικά.Οι ανακοινώσεις και το ημερήσιο πρόγραμμα όμως είναι διαθέσιμο συνήθως και σε άλλες γλώσσες όπως ισπανικά,γαλλικά,ιταλικά και γερμανικά.Σε όλες τις κρουαζιέρες της Celestyal Cruises ομιλείται κανονικά η Ελληνική γλώσσα υπάρχουν Ελληνικές ανακοινώσεις καθώς και Ελληνικά προγράμματα.

Ενδυμασία
Σε μια κρουαζιέρα τα ρούχα που πρέπει να επιλέξετε,είναι ακριβώς αυτά που θα επιλέγατε και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή διακοπών σας.Το πρωί ελαφρά και άνετα ρούχα καθως και μια αθλητική ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια αν σας ενδιαφέρει το γυμναστήριο.Οσο αφορά την βραδινή σας ένδυση ένα βραδυνό casual ντύσιμο είναι ό,τι πρέπει.Καλο θα ήταν να έχετε προαιρετικά και ένα πιο επίσημο βραδινό ένδυμα. Προσέξτε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην τραπεζαρία του πλοίου με μαγιό ή σόρτς και σαγιονάρες.Τέλος πάρτε επίσης μαζί σας ένα καπέλο και γυαλια ηλίου για τα καταστρώματα καθώς ένα ελαφρύ πανοφώρι,πουλόβερ ή μπουφάν για τις βραδυνές σας βόλτες πάνω στο κατάστρωμα.

Αδιαθεσία – ασθένεια και ιατρικές συμβουλές
Αν λαμβάνετε συγκεκριμένη ιατρική αγωγή, προνοήστε να έχετε την ανάλογη ποσότητα φαρμάκων μαζί σας καθώς και ενημερωτικό σημείωμα από τον γιατρό σας. Αν το φαρμάκο σας χρειάζεται ειδική φύλαξη, παρακαλώ ενημερώστε μας 2 εβδομάδες πρίν. Αν νιώσετε αδιαθεσία πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, υπάρχει γιατρός επι 24ώρου βάσεως.