Η κρουαζιέρα στα καλύτερα της

Πως θα πάω στο λιμάνι του Πειραιά για αναχώρηση της κρουαζιέρας μου, ερχόμενος από την Αθήνα;


Προορισμός:
Επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας (Cruise Terminal): Α
Πύλη (Gate): Ε11
Διεύθυνση: Ακτή Ξαβερίου 1

Με το τρένο: Από τον σταθμό του τρένου (ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ) που θα επιλέξετε, κατευθυνθείτε προς τον τελευταίο προορισμό της γραμμής 1 (πράσινη γραμμή), τον Πειραιά. Μόλις φτάσετε στο σταθμό του Ηλεκτρικού βγείτε έξω, περάστε απέναντι στο λιμάνι στη στάση που περνούν λεωφορεία και φτάνουν στην Ακτή Ξαβερίου, τον επιβατικό σταθμό της κρουαζιέρας. Αποβιβαστείτε στην στάση «Τελωνείο».

Ενδεικτικά λεωφορεία:
  • 843 (Πειραιάς - Πέραμα)
  • 859 (Πειραιάς - Δεξαμενές Κυκλική)

Με το αστικό λεωφορείο: Εύκολα μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά και με χρήση λεωφορείων. Για την πιο εύκολη πρόσβαση σας καλό είναι να επιλέξετε τη μεταφορά σας από κεντρικά σημεία, όπως την πλατεία Ομονοίας που ξεκινάει το λεωφορείο 049 (Ομόνοια-Πειραιάς μέσω Πειραιώς) και κάνει στάση στο «Τελωνείο», πολύ κοντά στον επιβατικό σταθμό της κρουαζιέρας.
Ενδεικτικά sites για να σχεδιάσετε την διαδρομή σας:

  • www.oasa.gr/index.php?id=index (site - Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Α.Ε.)
  • maps.google.gr (Οι χάρτες της Google καθοδηγούν τον χρήστη με τι τρόπο θα πάει με ακρίβεια στον επιλεγμένο προορισμό του)

Με ταξί: Απλά επιλέξτε ένα ταξί και πείτε στον οδηγό ότι θέλετε να μεταβείτε στον:
Επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας (Cruise Terminal): Α
Πύλη (Gate): Ε11
Διεύθυνση: Ακτή Ξαβερίου 1

Με αυτοκίνητο: Αν επιλέξετε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας, απλά έχετε στο μυαλό σας πως το παρκάρισμα κοντά στο λιμάνι δεν είναι πολύ εύκολο, ενώ τα parking στην περιοχή χρεώνουν το 3ήμερο 30 με 50 ευρώ.


Πως θα πάω στο λιμάνι του Πειραιά για αναχώρηση της κρουαζιέρας μου από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»;


Προορισμός:
Επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας (Cruise Terminal): Α
Πύλη (Gate): Ε11
Διεύθυνση: Ακτή Ξαβερίου 1 

Με Μετρό: Επιβιβαστείτε στη γραμμή 3 με κατεύθυνση προς Αγία Μαρίνα και αποβιβαστείτε στον Σταθμό «Μοναστηράκι». Κάντε σύνδεση με τη γραμμή 1 (πράσινη γραμμή - τρένο ΗΣΑΠ) κατευθυνόμενοι προς Πειραιά. Αφότου φτάσετε στον τερματικό σταθμό βγείτε έξω, περάστε απέναντι στο λιμάνι και επιλέξτε κάποιο από τα λεωφορεία που φτάνουν στην Ακτή Ξαβερίου κοντά στον επιβατικό σταθμό της κρουαζιέρας. Όταν φτάσετε στην στάση «Τελωνείο» έχετε πλέον φτάσει στον προορισμό σας και είστε έτοιμοι για να ξεκινήσετε την κρουαζιερα σας.
Ενδεικτικά λεωφορεία:

  • 843 (Πειραιάς - Πέραμα)
  • 859 (Πειραιάς - Δεξαμενες Κυκλική)


Πως θα πάω στο λιμάνι του Λαυρίου για την αναχώρηση της κρουαζιερα μου;


Με ΚΤΕΛ: Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια κάθε 30 λεπτά από τις 5:45 π.μ. μέχρι και τις 21:30 μ.μ. Η αφετηρία των ΚΤΕΛ για τον συγκεκριμένο προορισμό είναι στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αφότου ξεκινήσετε η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες (120 λεπτά).Το κόστος για το εισιτήριο είναι 5€, ενώ υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για εισιτήρια σε φοιτητές, πολύτεκνους κ.λ.π

Αν βρίσκεστε στην επαρχία ή για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσετε να έρθετε αεροπορικώς στην Αθήνα για την κρουαζιέρα σας, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από το αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ είναι κάθε 1 ώρα, με το πρώτο να ξεκινάει στις 06:30 και το τελευταίο στις 20:30, έχοντας όλα ανταπόκριση στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η διάρκεια της διαδρομής μαζί με την ανταπόκριση είναι 1 ώρα, ενώ το κόστος του εισιτηρίου 4€ (και πάλι είναι διαθέσιμα εκπτωτικά εισιτήρια για πολυτέκνους, φοιτητές κλπ).

Με ταξί: Σε κάθε περίπτωση αν δεν σε βολεύουν τα μέσα ή σας φαίνονται χρονοβόρα, μπορείτε να επιλέξετε τη λύση του ταξί. Δεν θα κάνει πάνω από μισή ώρα (περίπου 25 λεπτά), ενώ το κόστος σας από το αεροδρόμιο θα είναι 35-45€.

Πως θα πάω στο λιμάνι αναχώρησης και αντίστροφα εάν αυτό είναι στο εξωτερικό;

Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι η οργανωμένη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο λιμάνι και αντίστροφα με Mini Bus ή πούλμαν. Μπορούμε να σας κάνουμε την κράτηση εφόσον το επιθυμείτε (θα σας έχουμε ενημερώσει φυσικά για την τιμή). Σε περίπτωση που δεν θέλετε αυτή τη μεταφορά, επικοινωνήστε και πάλι μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα τοπικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναλόγως την χώρα που βρίσκεστε.