Η MSC Cruises και τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri γιορτάζουν την καθέλκυση του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «MSC Seashore». Η τελετή καθέλκυσης πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Monfalcone στην Ιταλία στις 20 Αυγούστου.

  • Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα είναι το δεύτερο από τα νέα πλοία της MSC Cruises που θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες το 2021 ως μέρος του συνεχόμενου επενδυτικού πλάνου της εταιρίας.
  • Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα της MSC Cruises και θα διαθέτει την τελευταία και πιο προηγμένη τεχνολογία για την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η περαιτέρω βελτιωμένη σχεδίαση του κρουαζιερόπλοιου MSC Seashore θα προσφέρει περισσότερες καμπίνες, περισσότερα μπαρ, σαλόνια και εστιατόρια καθώς επίσης θα διαθέτει την υψηλότερη αναλογία εξωτερικού χώρου ανά επιβάτη από οποιουδήποτε άλλο κρουαζιερόπλοιο του στόλου.

Γενεύη, Ελβετία και Τεργέστη, Ιταλία, 20 Αυγούστου 2020 – Η καθέλκυση του κρουαζιερόπλοιου MSC Seashore έλαβε χώρα σήμερα στο ναυπηγείο της εταιρίας Fincantieri στο Μονφαλκόνε της Ιταλίας. Το χτίσιμο του MSC Seashore αποτελεί ορόσημο στην κατασκευή πλοίων καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα νέο σκάφος αγγίζει το νερό και η κατασκευή προχωράει στην επόμενη φάση. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore το οποίο και θα αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises στα 339 μέτρα και το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο που έχει χτιστεί στην Ιταλία, μεταφέρεται τη δεδομένη στιγμή σε αποβάθρα με νερό ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου έως και τον Ιούλιο του 2021 όπου και θα παραδοθεί.

MSC Seashore

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα αποτελέσει το τρίτο από τα τέσσερα συνολικά πρωτοποριακά και καινοτόμα κρουαζιερόπλοια της κατηγορίας Seaside, ακολουθώντας το κρουαζιερόπλοιο MSC Seaside και το κρουαζιερόπλοιο MSC Seaview, που ξεκίνησαν τα ταξίδια τους το 2017 και 2018 αντίστοιχα, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο από τα δύο εμπλουτισμένα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Seaside Evo με ολοκαίνουριους σχεδιασμένους δημόσιους χώρους, περισσότερες καμπίνες και μεγαλύτερες αναλογίες εξωτερικών χώρων ανά επιβάτη από οποιοδήποτε άλλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας. Περισσότερο από το 65% του κρουαζιερόπλοιου MSC Seashore έχει ενισχυθεί ώστε να αποτελέσει μία εξαιρετικά σημαντική περαιτέρω εξέλιξη από τα κρουαζιερόπλοια «αδελφάκια» του.

Ο Giuseppe Bono, Πρόεδρος της εταιρίας Fincantieri, σημείωσε: «Η κάθελκυση ενός πλοίο είναι πάντα μία από τις πιο ικανοποιητικές στιγμές για αυτούς που αναμιγνύονται στην κατασκευή του. Είναι επίσης η ευκαιρία να ενισχυθεί περαιτέρω η δέσμευση όλων, επειδή όταν ένα πλοίο αγγίζει τη θάλασσα έχει ήδη γίνει πολύ δουλειά, αλλά πολλή ακόμη υπάρχει μπροστά μας. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για το MSC Seashore που θα αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα της MSC Cruises: ένα πλοίο που σπάει ρεκόρ, που εστιάζει στην καινοτομία, στην τεχνολογία και το σχεδιασμό, και τονίζει την ηγεσία της Fincantieri.»
Ο κύριος Bono καταλήγει: «Η αβέβαιη κατάσταση που βιώνουμε παγκοσμίως προσθέτει ακόμη περισσότερη αξία σε αυτή τη μέρα, η οποία δεν είναι μόνο καλή για την MSC Cruises και τη δικιά μας εταιρία, αλλά και για όλη τη βιομηχανία της κρουαζιέρας.»

MSC Seashore

Ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, προσθέτει: «Είμαστε δεσμευμένοι στο πρόγραμμα κατασκευής νέων σκαφών, το οποίο με κάθε νέα κατηγορία πλοίων μας βλέπει να καινοτομούμε και να θέτουμε νέα πρότυπα στην βιομηχανία. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο και πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία, με την πιο πρόσφατη και πιο προηγμένη περιβαλλοντική τεχνολογία που διατίθεται σήμερα. Θα είναι επίσης ένα από τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια τα οποία θα παραλάβουμε το έτος 2021 στηρίζοντας έτσι την πίστη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, όπως αποδεικνύεται και από την επιστροφή στη θάλασσα του πρώτου μας πλοίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αλλά και από τις επενδύσεις που έγιναν στο νέο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας το οποίο θέτει ήδη νέα πρότυπα για τη βιομηχανία»

Τελευταία Τεχνολογία Περιβάλλοντος
Το πλοίο χωρητικότητας 169.500 GRT που μπορεί να εξυπηρετήσει έως 5.877 επισκέπτες, θα είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.
Το MSC Seashore θα είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης (SCR) για τη μείωση του οξειδίου του αζώτου κατά 90% και ένα προηγμένο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων επόμενης γενιάς (AWTS), για την επεξεργασία λυμάτων σε πολύ υψηλή ποιότητα, όπου το τελικό προϊόν είναι υψηλότερου επιπέδου από τα περισσότερα χερσαία αστικά απόβλητα σε όλο τον κόσμο.
Αυτά τα χαρακτηριστικά θα προστεθούν σε άλλες αποτελεσματικές περιβαλλοντικές τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο MSC Seashore, και σε ολόκληρο τον στόλο της Εταιρείας, για την ελαχιστοποίηση και τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη διασφάλιση ακόμη πιο καθαρών εκπομπών αέρα, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων συστημάτων καθαρισμού υβριδικών καυσαερίων (EGCS) που αφαιρούν 98% του οξειδίου του θείου από τις εκπομπές πλοίων · προηγμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων · συστήματα επεξεργασίας έρματος εγκεκριμένα από την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών · συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για την πρόληψη των απορρίψεων λαδιού από χώρους μηχανημάτων και διάφορες αποτελεσματικές βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης - από συστήματα ανάκτησης θερμότητας έως φωτισμό LED. Επιπλέον, η MSC Cruises έχει παραγγείλει τρία πλοία με LNG, ένα από τα οποία είναι υπό κατασκευή.

MSC Seashore

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα είναι εξοπλισμένο με ειδική τεχνολογία που συνδέει το κρουαζιερόπλοιο όταν είναι δεμένο στο λιμάνι με το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την περαιτέρω μείωση εκπομπών αέρα. Αυτή η δυνατότητα είναι ευρέως διαθέσιμη σε ολόκληρο τον στόλο της MSC Cruises και είναι δεδομένη σε όλα τα νέα πλοία της εταιρείας από το 2017.

Βελτιωμένος και εμπλουτισμένος σχεδιασμός

Το MSC Seashore, όπως και τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια της γενιάς πλοίων Seaside, προσφέρει μια σειρά από συναρπαστικά και ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά στη θάλασσα, όπως η εντυπωσιακή «Γέφυρα των Στεναγμών», οι εντυπωσιακοί πανοραμικοί ανελκυστήρες και οι κομψές γυάλινες πασαρέλες στο κατάστρωμα.

Μερικές από τις νέες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την προέκταση του μήκους του κρουαζιερόπλοιου κατά 16 μέτρα, ο επιπλέον χώρος καταστρώματος 10.000 τμ. έχει σκοπό μία ακόμη καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία κρουαζιέρας. Ένα μεγαλύτερο Yacht Club – το all inclusive «πλοίο μέσα στο πλοίο» και δύο κεντρικά σημεία συνάντησης είναι τοποθετημένα στο μεσαίο και το μπροστινό μέρος του κρουαζιερόπλοιου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα προσφέρει μία ευρύτερη γκάμα από καμπίνες με περισσότερες σουίτες, περιλαμβανομένων 28 ακόμη σουίτες με μπαλκόνι και δύο σουίτες με ιδιωτικό τζακούζι. Το Yacht Club θα έχει 2 νέες κατηγορίες καμπινών με 41 πολυτελείς Grand Σουίτες αλλά και 2 «Owner’s Suites», υπερπολυτελείς σουίτες με τζακούζι.

Οι οικογένειες θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα σύμπλεγμα καμπινών που συνδέουν δύο ή τρεις διπλανές καμπίνες και μπορούν να φιλοξενήσουν από 6 έως 10 επισκέπτες, αλλά και μεγαλύτερες και πιο ευρύχωρες καμπίνες για επισκέπτες με κινητικά προβλήματα θα είναι διαθέσιμες – 75 στο σύνολο .

Εν πλω θα βρείτε δύο ολοκαίνουρια εστιατόρια και πέντε ακόμη θεματικά εστιατόρια με περίοπτη θέση στο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου για να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερη θέα στη θάλασσα καθώς απολαμβάνουν το δείπνο τους στον καθαρό αέρα.

Στο MSC Seashore θα βρείτε ένα διώροφο σαλόνι στο πίσω μέρος του πλοίου, μεγαλύτερο καζίνο και 20 θεματικά μπαρ, καφέ και σαλόνια. Το κρουαζιερόπλοιο θα διαθέτει νέο σχεδιασμό πισίνας στην πρύμνη, μία πιο μεγάλη εσωτερική πισίνα και ένα νέο διαδραστικό υδάτινο πάρκο που υπόσχεται να προσφέρει υπέροχες εμπειρίες σε επισκέπτες όλων των ηλικιών! Τα κλαμπ των μικρών παιδιών και των εφήβων έχουν διαχωριστεί από μία μεγαλύτερη παιδική ζώνη.

Το πλοίο θα διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία με το MSC for Μe να είναι διαθέσιμο σε πολλά ψηφιακά κανάλια, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν εύκολο τρόπο να σχεδιάζουν και να κλείνουν τις δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από μια σειρά ψηφιακών σημείων επαφής, όπως την εφαρμογή MSC for Μe, τη διαδραστική τηλεόραση στην καμπίνας τους, διαδραστικές οθόνες σε όλο το πλοίο, καθώς και τη ZOE, την εικονική προσωπική βοηθό κρουαζιέρας, διαθέσιμη σε κάθε καμπίνα.

Το καλοκαίρι του 2021, και τα τρία κρουαζιερόπλοια της κατηγορίας Seaside θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο. Τα συγκεκριμένα κρουαζιερόπλοια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ζεστό καιρό καθιστώντας τα τέλεια για τη θερινή περίοδο για τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θέα στη θάλασσα.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore θα προσφέρει το δημοφιλές δρομολόγιο «Six Pearls» από τη Γένοβα στη Νάπολη, τη Μεσίνα στη Σικελία, τη Βαλέτα στη Μάλτα, τη Βαρκελώνη στην Ισπανία και τη Μασσαλία στη Γαλλία.

Τα κρουαζιερόπλοια MSC Seaside & MSC Seaview θα πραγματοποιούν επίσης δημοφιλείς 7ήμερες κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο με λιμάνι αναχώρησης τη Γένοβα.

Δείτε όλες τις κρουαζιέρες της MSC Cruises εδώ