Η ναυαρχίδα της MSC αναχώρησε στις 16 Αυγούστου από τη Γένοβα της Ιταλίας, για την πρώτη 7ήμερη κρουαζιέρα στην Δυτική Μεσόγειο.

Το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας της MSC Cruises εφαρμόζεται για όλους τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Στις 16 Αυγούστου, το MSC Grandiosa, έγινε το πρώτο πλοίο από το στόλο της MSC Cruises που καλωσόρισε και πάλι τους επισκέπτες του και το πρώτο πλοίο που εφάρμοσε τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας. Οι πρώτοι επισκέπτες επιβιβάστηκαν χθες στο MSC Grandiosa στο λιμάνι της Γένοβας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ακολούθησαν τη νέα διαδικασία ελέγχου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας της εταιρίας, που περιλαμβάνει έλεγχο θερμοκρασίας σώματος, συμπλήρωση ερωτηματολόγιου υγείας και τεστ αντιγόνου COVID-19 για κάθε επισκέπτη, πριν την επιβίβασή του. Αφού ολοκληρώθηκαν οι παραπάνω διαδικασίες και έχοντας λάβει τα αποτελέσματα των τεστ, οι επισκέπτες που ήταν σε θέση να ταξιδέψουν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, σύμφωνα με τις διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας, που περιλαμβάνουν την απολύμανση των χεριών και των αποσκευών.

Όλοι οι επισκέπτες εν πλω έλαβαν δωρεάν το περικάρπιο “MSC for Me”, το οποίο παρέχει στους επιβάτες ανέπαφες επιλογές εν πλω, όπως την είσοδο στην καμπίνα ή πληρωμές και θα βοηθήσει στην τήρηση των αποστάσεων και την ιχνηλάτηση επαφών, αν χρειαστεί. Επιπλέον εδώ και αρκετές εβδομάδες, όλα τα μέλη του πληρώματός έχουν περάσει παρόμοια αυστηρά μέτρα ελέγχου υγείας, που περιλάμβαναν τρία τεστ για τον COVID-19 σε διάφορες φάσεις όπως επίσης και περίοδο καραντίνας πριν την επιστροφή στα καθήκοντά τους. Κάθε μέλος του πληρώματος θα ελέγχεται τακτικά και θα παρακολουθείται η υγεία του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Cruises, Gianni Onorato σχολίασε: “Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα να βρίσκομαι εδώ και να ταξιδεύω με το πρώτο από τα πλοία μας που επαναλειτουργεί και να είμαι σε θέση να καλωσορίζω τους επισκέπτες μας. Ο κύριος στόχος μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ήταν να θέσουμε τα κατάλληλα μέτρα σε ισχύ που θα προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών μας, του πληρώματός μας και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε. Αλλά την ίδια στιγμή, έχουμε δουλέψει για να σιγουρέψουμε ότι είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους επισκέπτες μας μια κρουαζιέρα που μπορούν να απολαύσουν και που μπορούν να ζήσουν όλα αυτά που ξέρουν και αγαπούν, από διασκέδαση και δραστηριότητες εν πλω μέχρι και τις επισκέψεις σε ασφαλείς προορισμούς.”

Έπειτα από την επιβίβαση των νέων επισκεπτών στην Τσιβιταβέκια, το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει το λιμάνι της Νάπολης και του Παλέρμο όπου, θα επιβιβαστούν ακόμα περισσότεροι επισκέπτες. Τελευταίος προορισμός η Βαλέτα, στη Μάλτα, πριν την επιστροφή στη Γένοβα, την Κυριακή. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας , οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους προορισμούς που επισκέπτονται αλλά μόνο στην περίπτωση που λαμβάνουν μέρος σε εκδρομή της MSC Cruises. Αυτο είναι ένα έξτρα μέτρο προστασίας έτσι ώστε η εμπειρία των επισκεπτών στους προορισμούς να έχει τα ίδια υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας όπως και όταν βρίσκονται εν πλω.

Στην αρχική φάση της επανέναρξης των δρομολογίων, τα δύο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises θα ταξιδεύουν στη Μεσόγειο – (το δεύτερο είναι το MSC Magnifica στην Ανατολική Μεσόγειο). Για την τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν θα εξυπηρετούν επισκέπτες που είναι κάτοικοι εντός Ζώνης Σένγκεν .

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MSC Grandiosa εδώ: https://www.pamekrouaziera.gr/ploia/msc-grandiosa. Διαβάστε επίσης τα νέα μέτρα υγείας και ασφάλειας εδω https://www.pamekrouaziera.gr/blog/pragmatopoiiste-tin-krouaziera-sas-me-asfaleia-16.php


Σχετικά με το MSC Grandiosa
Η νεα ναυαρχίδα του στόλου της MSC Cruises, το MSC Grandiosa, ναυπηγήθηκε το 2019 και είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της γενιάς Meraviglia-Plus οπου θα σας προσφέρει μια πλούσια εμπειρία κρουαζιέρας, έναν εμβληματικό περίπατο σε Μεσογειακό στυλ σε θόλο LED, μια ευρεία επιλογή διεθνής κουζίνας συμπεριλαμβανομένων πέντε ειδκών εστιατορίων και ένα βελτιωμένο MSC Yacht Club. Το MSC Grandiosa είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises που περιλαμβάνει την ZOE, την πρώτη εικονική προσωπική βοηθό παγκοσμίως σε κρουαζιερόπλοιο και νέες ενημερώσεις για το καινούριο πρόγραμμα ψηφιακής καινοτομίας MSC for Me. Το Cirque du Soleil at Sea είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας στο MSC Grandiosa, λόγω των δύσκολων ταξιδιωτικών περιορισμών για τους διεθνείς καλλιτέχνες που παίζουν στις παραστάσεις. Ζωντανές μουσικές εμφανίσεις θα προσφέρονται στο εντυπωσιακό Carousel Lounge στο πίσω μέρος του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων μιας συναυλίας – Οι Beatles - Μια Μουσική Γιορτή και Who’s Who μια Μουσική Γιορτή της δεκαετίας του ‘60.

Οι Βασικοί Πυλώνες του Πρωτοκόλλου Υγείας και Ασφάλειας

  1. Ελεγχος υγείας των επισκεπτών πριν την επιβίβασή τους που περιλαμβάνει τρία ολοκληρωμένα στάδια –, έλεγχος θερμοκρασίας, ερωτηματολόγιο υγείας και τεστ για τον COVID-19. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης και σύμφωνα με το ιατρικό ή ταξιδιωτικό ιστορικό, θα πραγματοποιηθεί δευτερεύων έλεγχος υγείας. Όποιος επισκέπτης βρέθει θετικός ή εμφανίζει συμπτώματα π.χ. πυρετό, θα του αρνείται η επιβίβαση. Ακολουθώντας τις οδηγίες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, επισκέπτες που ταξιδεύουν από χώρες1 που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου θα απαιτείται να κάνουν ένα τεστ RT-PCR, έως και 72 ώρες πριν την επιβίβασή τους. Όλα τα μέλη του πληρώματος θα εξετάζονται για τον COVID-19 πριν την επιβίβασή τους καθώς και τακτικά κατά τη διάρκεια της σύμβασής τους.
  2. Αυξημένα μέτρα υγιεινής και καθαρισμού που υποστηρίζονται από την εισαγωγή νέων μεθόδων καθαρισμού και τη χρήση απολυμαντικών προϊόντων νοσοκομειακού επιπέδου.
  3. Αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών μέσω της μείωσης της συνολικής πληρότητας επισκεπτών εν πλω, κατά προσέγγιση 10 τ.μ. κατ’ άτομο βάσει στο 70% της συνολικής χωρητικότητας. Η πληρότητα των χώρων θα μειωθεί, οι δραστηριότητες θα τροποποιηθούν για μικρότερα γκρουπ και οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν προκράτηση σε υπηρεσίες και δραστηριότητες, για να διαχειρίζεται ο αριθμός των επισκεπτών. Όταν η απόσταση μεταξύ των επισκεπτών δεν είναι δυνατή, οι επισκέπτες θα χρειάζεται να φορούν μάσκα προστασίας, για παράδειγμα στους ανελκυστήρες. Οι μάσκες προστασίας θα παρέχονται καθημερινά στους επισκέπτες στην καμπίνα τους και θα είναι διαθέσιμες σε όλο το κρουαζιερόπλοιο.
  4. Βελτιωμένες ιατρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες με εξειδικευμένο προσωπικό, απαραίτητος εξοπλισμός για την εξέταση, την αξιολόγηση και την θεραπεία υπόπτων κρουσμάτων COVID – 19 και την δυνατότητα δωρεάν περίθαλψης εν πλω στο Ιατρικό Κέντρο για κάθε επιβάτη με συμπτώματα. Ειδικές καμπίνες απομόνωσης θα είναι διαθέσιμες για να επιτρέπεται η απομόνωση οποιοδήποτε υπόπτων κρουσμάτων και των στενών επαφών του.
  5. Συνεχής παρακολούθηση υγείας θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα θερμομετρούνται σε καθημερινή βάση είτε κατά την επιστροφή τους από τον προορισμό που επισκέφθηκαν, είτε σε ειδικούς σταθμούς σε όλο το πλοίο. Κατά την διάρκεια αυτής της αρχικής φάσης των δρομολογίων, σαν ένα επιπλέον ενισχυμένο μέτρο προστασίας και για την αποφυγή κινδύνων για την υγεία των επισκεπτών, η επίσκεψη στους προορισμούς θα γίνεται μόνο ως μέρος μιας οργανωμένης εκδρομής της MSC Cruises. Αυτό σημαίνει ότι η MSC Cruises μπορεί να προστατεύσει την υγεία σας με εκδρομές που θα είναι στα ίδια υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας όπως εν πλω. Διασφαλίζεται ότι οι μεταφορές θα οργανωθούν σωστά και ότι θα υπάρχει επαρκής χώρος. Οι ξεναγοί και οι οδηγοί θα υποβάλλονται επίσης σε έλεγχο υγείας και θα έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.
  6. Ένα σχέδιο αντιμετώπισης θα ενεργοποιηθεί εάν ένα ύποπτο κρούσμα ταυτοποιηθεί, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Το ύποπτο κρούσμα και οι στενές επαφές του θα ακολουθήσουν στα μέτρα απομόνωσης και ενδέχεται να αποβιβαστούν σύμφωνα με τους τοπικούς και εθνικούς κανονισμούς.

1Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Σουηδία και Ελβετία.