Για πολλούς, η πρώτη λέξη που σκέφτονται όταν ακούν «Νορβηγία» είναι «φιόρδ». Πράγματι, τα νορβηγικά φιόρδ είναι...

Για πολλούς, η πρώτη λέξη που σκέφτονται όταν ακούν «Νορβηγία» είναι «φιόρδ». Πράγματι, τα νορβηγικά φιόρδ είναι μοναδικά, χάρη στα εκλεκτά φυσικά τους τοπία. Θα μαγευτείς από τις γραφικές πόλεις των νορβηγικών φιόρδ, που καθεμία από αυτές έχει να σου πει τη δικιά της ιστορία, ενώ θα γνωρίσεις τη νορβηγική κουλτούρα. Ετοιμάσου να ερωτευτείς!

Το καταπράσινο φιόρδ Γκέιραγκερ με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από καρτ ποστάλ και είναι, έτσι, ένα από τα πιο ερωτεύσιμα τοπία στη Νορβηγία. Το πλαισιώνουν κουκλίστικες φάρμες βγαλμένες κατευθείαν από το παραμύθι της Χάιντι, καταστήματα με τα ωραιότερα σουβενίρ του Βορρά και, φυσικά, το εργοστάσιο σοκολάτας, από όπου θα αγοράσεις πεντανόστιμες τοπικές σοκολάτες!

Η κρουαζιέρα στα νορβηγικά φιόρδ θα σου δώσει την ευκαιρία να δεις τις ομορφότερες πόλεις του Βορρά. Ένας αγαπημένος προορισμός στα νορβηγικά φιόρδ είναι το Σταβάνγκερ, που ξεχωρίζει για το διαδραστικό μουσείο Πετρελαίου, όπου θα παρακολουθήσεις χιουμοριστικές ταινίες 3D στα Αγγλικά και θα μάθεις για την ιστορία του νορβηγικού πετρελαίου διασκεδάζοντας με την ψυχή σου! Ξεχωρίζει, ακόμα, το Μπέργκεν με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια Bryggen, που προστατεύονται από την UNESCO και παραπέμπουν σε εικόνες από παραμύθι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Μπέργκεν έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ταινία Frozen της Disney!

Θα γνωρίσεις τις γαστρονομικές εκπλήξεις της Νορβηγίας. Η κρουαζιέρα είναι η καλύτερη αφορμή να γευτείς συνταγές της τοπικής κουζίνας καθώς θα δοκιμάσεις πιάτα με κρέας ταράνδου και ελαφιού, μπριζόλες από κρέας φάλαινας και τα παραδοσιακά νορβηγικά κεφτεδάκια, τα kjottkaker. Μην παραλείψεις να παραγγείλεις τα τοπικά pancakes, τα svele, και να τα συνδυάσεις το διάσημο νορβηγικό καφέ τυρί!

Στη Νορβηγία ο καφές σερβίρεται…αλλιώς. Η νορβηγική «coffee culture» έχει κερδίσει τουρίστες από όλον τον κόσμο χάρη στη μοναδική γεύση του καφέ, που καβουρδίζεται για λιγότερο χρονικό διάστημα απ’ ότι σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να έχει πιο γλυκιά γεύση. Στις καφετέριες θα τον ζητήσεις ως «kokekaffe» ενώ αξίζει να ζητήσεις τον «dagens kaffee», δηλαδή τον καφέ της ημέρας από τα χέρια των ντόπιων! 

Το ταξίδι στα νορβηγικά φιόρδ είναι έτσι, μια από τις καλύτερες λύσεις για να περάσεις το καλοκαίρι σου. Θα βυθιστείς σε ένα διαφορετικό, παραμυθένιο κόσμο και θα ζήσεις μια από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες της ζωής σου.

Η μαγεία τους σε περιμένει...Κρουαζιέρες στα Νορβηγικά Φιόρδ