Ένα είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς: η 8η και τελευταία σεζόν του Game οf Thrones!

Ένα είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς: η 8η και τελευταία σεζόν του Game οf Thrones! Στις 14 Απριλίου θα παρακολουθήσεις με αγωνία την τελευταία πράξη της μάχης για το Σιδερένιο Θρόνο, θα θαυμάσεις τις υπέροχες τοποθεσίες που εκτυλίσσονται οι σκηνές της σειράς και σίγουρα θα εύχεσαι να τις επισκεφτείς. Γιατί λοιπόν να τις απολαμβάνεις μόνο από τον καναπέ σου;

1) Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Ντουμπρόβνικ

Διάλεξε μια κρουαζιέρα με προορισμό το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, όπως την 7ήμερη κρουαζιέρα με το MSC Musica από τον Πειραιά σε Αδριατική & Αιγαιο, και θα συνειδητοποιήσεις ότι κάτι σου θυμίζει. Ναι, είσαι στο King’s Landing στο Γουέστερος, όπου βρίσκεται ο περίφημος σιδερένιος θρόνος! Όσο θα περπατάς στην οδό St. Dominic, θα νιώσεις ότι περνάνε από δίπλα σου οι ήρωες της σειράς και θα ανακαλέσεις τη σκηνή όπου η Cersei Lannister αναγκάστηκε να περπατήσει γυμνή στη “διαδρομή της εξιλέωσης” ως τιμωρία ενώ όλοι της φωνάζαν "Ντροπή! Ντροπή!". Όταν θα πας στον πύργο Minceta, το ψηλότερο σημείο των τειχών του Ντουμπρόβνικ που είναι ιδανικό για φωτογραφίες, θα πιάσεις τον εαυτό σου να ψάχνει τη Μητέρα των Δράκων! Εκεί η Daenerys σκότωσε τον μάγο Pyatt Pree και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους δράκους της σε δράση!

2) Βαλέτα, Μάλτα

Βαλέτα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείς τη Βαλέτα, όπως μια 7ήμερη κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο ! Η πρωτεύουσα της Μάλτας είναι μια πόλη με πανέμορφα μεσαιωνικά κάστρα όπου έχουν γυριστεί διάσημες σκηνές από το Game Of Thrones! Στο παλάτι San Anton με τους εντυπωσιακούς κήπους θα θυμηθείς την πιο σοκαριστική σκηνή της πρώτης σεζόν που σε έκανε να ανατριχιάσεις. Εκεί ο μοχθηρός Joffrey έδειξε στη Sansa το καρφωμένο κεφάλι του πατέρα της, του Ned Stark μετά τον αποκεφαλισμό του. Ακόμα, το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου έχει υπάρξει πολλές φορές «πλατό» για το Game Of Thrones, εκεί όπου ο Ned Stark ήταν φυλακισμένος πριν την εκτέλεση του.

3) Ακουρέιρι, Ισλανδία

Ακουρέιρι

Το Ακουρέιρι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας, έχει αποτελέσει σκηνικό για μερικές από τις πιο αξέχαστες σκηνές της σειράς. Εκεί θα εκμεταλλευτείς την κρουαζιέρα σου με το Costa Mediterranea για να θαυμάσεις τη λίμνη Myvatn, την οποία θα θυμάσαι χάρη στις σκηνές με τον αγαπημένο John Snow. Στην εντυπωσιακή σπηλιά της ηφαιστειακής λίμνης γυρίστηκε η υπέροχη ερωτική σκηνή ανάμεσα στον John Snow και την Ygritte ενώ στις μαύρες πέτρες του Dimmuborgir είναι που επιτέθηκαν οι White Walkers στον Samwell Tally και στον Mormont!

4) Σπλιτ, Κροατία

Σπλιτ

Ένας από τους ωραιότερους προορισμούς της Κροατίας, το Σπλιτ έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως σκηνικό για το Game of Thrones. Το Παλάτι του Διοκλητιανού είναι εκεί όπου η Daenerys κρατούσε τους δράκους της στο υπόγειο, αλλά και το ίδιο το παλάτι έχει χρησιμοποιηθεί ως το δωμάτιο του επιβλητικού θρόνου της Μητέρας των Δράκων. Με την 7ήμερη κρουαζιέρα του MSC Sinfonia στο Σπλιτ δε θα πάρεις μόνο μαθήματα ρωμαϊκής ή μεσαιωνικής ιστορίας, αλλά θα έρθεις πιο κοντά στην εντυπωσιακή Daenerys! Εδώ έχουν γυριστεί ακόμα η ελευθέρωση των σκλάβων, η πρώτη γνωριμία του Tyrion με τους δράκους και η μάχη των ηρώων μας με τους Sons of the Harpy.

Φέτος, λοιπόν, μπορείς να πεις αντίο στην αγαπημένη σου σειρά ταξιδεύοντας στις τοποθεσίες αυτές και να νιώσεις ότι συμμετέχεις κι εσύ στις σκηνές του Game Of Thrones! Είτε θες να συνδυάσεις την επίσκεψή σου στη Βαλέτα με μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο για να αντικρύσεις το παρελθόν των Stark, είτε κλείσεις μια κρουαζιέρα στο Ντουμπρόβνικ για να δεις την Αδριατική και να θαυμάσεις τα γραφικά τείχη της πόλης, είτε ταξιδέψεις στο Σπλιτ για να νιώσεις την Μητέρα των Δράκων κοντά σου με το MSC Sinfonia είτε σου αρέσουν τα βόρεια και θες να επισκεφθείς το Ακουρέιρι για μια δόση από τον John Snow, το σίγουρο είναι ότι θα πάρεις μια γερή γεύση από τη σειρά και θα πεις το τελευταίο αντίο με τον καλύτερο τρόπο!!!